Πρόγραμμα 3ης Εβδομάδας

Σάββατο 4/2/2017

Συναυλία Εβδομάδα 3

Συναυλία

Στην πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι

Το Plaza Ensemble ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι

 Το Plaza Ensemble ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι

Ανδρέας Καρακότας, Έλσα Μουρατίδου, Μανώλης Χατζημανώλης

Συμμετέχει: Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Διδασκαλία χορωδίας: Δημήτρης Καρβούνης

Plaza Ensemble: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Άκης Αρχοντής (βιολί), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο, μαντολίνο)

Η συναυλία αυτή αποτελεί ένα αφιέρωμα στη μουσική και στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994), ενός συνθέτη που εμπλούτισε σημαντικά το ελληνικό τραγούδι, και του οποίου η προσωπικότητα έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη, τόσο στη μουσική δημιουργία των μετέπειτα γενεών συνθετών και τραγουδοποιών, όσο και στις ψυχές των αποδεκτών της μουσικής του. Ο χρόνος της φυσικής απουσίας του όχι μόνο δεν έχει μειώσει την εκφραστική δύναμη των τραγουδιών του, αλλά αντίθετα έχει αναδείξει τη διαχρονικότητά τους και την επικαιρότητα των μηνυμάτων τους.

Με ήχο λιτό, “εσπερινό”, η συναυλία επιχειρεί μια μουσική επαναπροσέγγιση των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, ειδωμένα μέσα από το ενορχηστρωτικό πρίσμα και ηχοχρωματική παλέτα (πιάνο, βιολί, ακορντεόν, μαντολίνο, κοντραμπάσο) του Plaza Ensemble, τις ευαίσθητες ερμηνευτικές απόψεις των Ανδρέα Καρακότα, Έλσας Μουρατίδου και Μανώλη Χατζημανώλη, αλλά και τον πλούσιο ήχο της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους πλήρεις κύκλους τραγουδιών "Μεγάλος Ερωτικός" και "Χωρίον ο Πόθος", επιλογές από τους κύκλους "Ματωμένος γάμος", "Τα τραγούδια της αμαρτίας", "Παράλογα", "Αθανασία", "Μυθολογία", "Της γης το χρυσάφι", "Αντικατοπτρισμοί", καθώς και οργανικές διασκευές τραγουδιών.

Mια συναυλία αφιερωμένη «σε όσους ακόμη μπορούν να διαβρωθούν από την μουσική και το τραγούδι».

Plaza Ensemble

Το PLAZA ENSEMBLE ιδρύθηκε το 2002 από τους Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Άκη Αρχοντή (βιολί), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο) με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως, αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία καθώς και την ουσιαστική καλλιτεχνική αξία των δημιουργών τους.

Τα μέλη του ensemble έχουν σπουδάσει μουσική (ερμηνεία, θεωρία, σύνθεση, ενορχήστρωση) σε Ωδεία, Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχουν τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια σε συναυλίες και ηχογραφήσεις πολλών και διαφορετικών ειδών μουσικής (κλασική μουσική, σύγχρονη μουσική, κινηματογραφική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, nuevo Tango, jazz και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, κα).

Κάθε οργανικό ή φωνητικό έργο που ενσωματώνεται στο ρεπερτόριο του ensemble προσαρμόζεται και ενορχηστρώνεται από τα μέλη του, με στόχο τόσο την προβολή της ιδιωματικής ηχητικής παλέτας του σχήματος, όσο και την πρόταση μιας πρωτότυπης ενορχηστρωτικής και ερμηνευτικής άποψης της αρχικής συνθετικής ιδέας.

Το ρεπερτόριο του ensemble περιλαμβάνει μουσική του Astor Piazzolla, του Nino Rota, του Μάνου Χατζιδάκι, πορτογαλέζικα Fados, μουσική από τον ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο, σύγχρονη μουσική και σύγχρονο αυτοσχεδιασμό.

Το Plaza Ensemble έχει εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής (2006, 2008, 2010, 2012, 2016), σε συναυλίες των 40ων και 42ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ (2005 και 2007), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2010), στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (2014, 2016) και στην αίθουσα της ΚΟΘ (Κυριακάτικα πρωινά 2015), στη Ζυρίχη (Herbst in der Helferei, 2006), στην Αθήνα (Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών 2004 και 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2009, Μουσείο Μπενάκη 2013, Ίδρυμα Κακογιάννη 2013), στη Ρόδο (2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, 2008), και αλλού.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως την Σόνια Θεοδωρίδου, τον Δώρο Δημοσθένους, τον Ανδρέα Καρακότα, τον Μανώλη Χατζημανώλη, την Έλσα Μουρατίδου, την Γιούλα Μιχαήλ, καθώς και με τη γαλλική χορευτική ομάδα "Anassa". Το 2011 κυκλοφόρησε σε CD η συνεργασία με τη Σόνια Θεοδωρίδου υπό τον τίτλο "Songs from the Big Screen" (Human Voice Productions, Berlin).

Θανάσης Μπιλιλής, Πιάνο

Ο Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο) σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Γ. Θυμή και σε master classes με τους Δ. Τουφεξή, O. Shabo, B. Ringeissen, κ.α. Επίσης, σπούδασε μουσικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (διδακτορικό πάνω στην αυτοσχεδιαζόμενη μουσική του πρώιμου βωβού κινηματογράφου).

Έχει συμπράξει με ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες, και συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, κλπ, ενώ ταυτόχρονα ειδικεύεται στην πιανιστική συνοδεία βωβών ταινιών σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Άκης Αρχοντής, Βιολί

Ο Άκης Αρχοντής (βιολί) σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Karlsruhe με τον Στέλιο Καφαντάρη. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης από το 1991 (στα πρώτα βιολιά) και έχει επίσης συνεργαστεί για εμφανίσεις και ηχογραφήσεις με διάφορα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κώστας Τσούγκρας, Aκορντεόν,

Ο Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν) σπούδασε ακορντεόν, μουσική θεωρία και σύνθεση στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη καθώς και μουσικολογία στη Θεσσαλονίκη (πτυχίο και διδακτορικό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο) και στη Νέα Υόρκη (Columbia University).

Είναι επίκουρος καθηγητής μουσικής ανάλυσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Ως ακορντεονίστας έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με διάφορα μουσικά σχήματα παίζοντας πολλά διαφορετικά είδη μουσικής.

Γιάννης Πολυμενέρης, Mπάσο

Ο Γιάννης Πολυμενέρης (μπάσο) σπούδασε κοντραμπάσο, μουσική θεωρία και ενορχήστρωση στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Idée Fixe και διάφορα μουσικά σχήματα παίζοντας κλασική, σύγχρονη ή ελληνική μουσική. Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ενορχηστρωτής και μαέστρος ορχηστρών νέων.

tragoudistes 3hs ebdomadas

Τραγούδι:

Ανδρέας Καρακότας

Ανδρέας Καρακότας

Ο Ανδρέας Καρακότας, είναι ο τραγουδιστής των έργων "Τα Τραγούδια της Αμαρτίας" του Μάνου Χατζιδάκι, σε ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά και "Μπαλλάντες του Περιθωρίου" του Απόστολου Καλδάρα,σε στίχους του συνθέτη και έναν του Κώστα Βίρβου.

Δισκογράφησε σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια των Νίκου Μαμαγκάκη, Μανώλη Ρασούλη, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Στάμου Σέμση, Γιώργου Καζαντζή, Βαγγέλη Γιαννάκη,κ.α. Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Νίκο Ξυδάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, κ.α, στο χορόδραμα με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και στο θέατρο με τον Δήμο Αβδελιώδη.

Μανώλης Χατζημανώλης

Μανώλης Χατζημανώλης

Ο Μανώλης Χατζημανώλης γεννήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε τρομπέτα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, ωδική, ενοργάνωση, αντίστιξη και φούγκα) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου.

Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής για τον κινηματογράφο με το Γάλλο συνθέτη Laurent Petitzirard. Με το τραγούδι ασχολείται από το 1989. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες (Στ. Κουγιουμτζή, Θ. Μικρούτσικο, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Β. Δημητρίου, Μ. Τόκα, Ν. Ξυδάκη, Ν. Κυπουργό, Γ. Καζαντζή κ.α) ερμηνεύοντας τραγούδια τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρουσία του στην δισκογραφία περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Δ. Μαρκατόπουλο, Γ. Τσατσόπουλο, Β. Δημητρίου, Μ. Μάτσα, Γ. Σπυρόπουλο, Χρ. Σταμούλη, Γ. Μαρκόπουλο, Π. Τερεζάκη, Ν. Πιτλόγλου, Θ. Σιώμο, Στ. Αβέστα, κ.α.

Έλσα Μουρατίδου

Έλσα Μουρατίδου

Η Έλσα Μουρατίδου σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης και σύγχρονο τραγούδι με την Ελένη Μιχαλοπούλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής με τον Σπύρο Σακκά, ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τη Σαββίνα Γιαννάτου και σεμινάριο για τη δράση του χορού στην αρχαία τραγωδία με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Ξεκίνησε στον έντεχνο ελληνικό χώρο τραγουδώντας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πλάι στους Μ. Μητσιά, Αντ. Καλογιάννη, Δ. Μπάση, Β. Λέκκα, Στ. Παχίδη, Δ. Ζερβουδάκη, Γ. Καζαντζή, Plaza Ensemble, κ.α. Αργότερα στράφηκε στην παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική ως μέλος του μουσικού σχήματος ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ.

Έκτοτε βρέθηκε στο χώρο του θεάτρου, τραγουδώντας σε διάφορες παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και άλλων θεατρικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Είναι μέλος του a capella φωνητικού σχήματος STRINGLESS, και του σχήματος κέλτικης παραδοσιακής μουσικής TIR FADA, με τα οποία περιοδεύει δίνοντας συναυλίες ανα την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δισκογραφία: Βόρειοι Εταίροι "Παράδοση a la jazz", Δημήτρης Ζερβουδάκης "Περί μπάζων και λοιπών απορριμάτων", Στάθης Παχίδης "Αγύριστα κεφάλια", Θωμάς και Ευρυπίδης Μπέκος "QUARK", Γιώργος Καζαντζής "Ιφιγένεια η εν Ταύροις", Θωμάς Σιώμος "Σκουριά στου έρωτα τη βρύση", Σταύρος Ξαρχάκος "Μια φορά θυμάμαι".

Συμμετέχει: Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Διδασκαλία: Δημήτρης Καρβούνης

Πρόγραμμα

Μέρος A'

Προσωπογραφία της Μητέρας μου (από "Το χαμόγελο της Τζοκόντας")

Κύκλος τραγουδιών "Χωρίον ο πόθος"

 • Ο Παναγής τις Κυριακές (ποίηση Αγαθής Δημητρούκα)
 • Ο καινούριος προφήτης (ποίηση Μάνου Χατζιδάκι)
 • Μπερδεύτηκα (ποίηση Μίνωα Αργυράκη)
 • Ένα κορίτσι στο βάλτο (ποίηση Αγαθής Δημητρούκα)
 • Η επιστροφή (ποίηση Μάνου Χατζιδάκι)

Κοντέσα Εστερχάζυ (από "Το χαμόγελο της Τζοκόντας") - οργανικό

Κύκλος τραγουδιών "Ο Μεγάλος Ερωτικός"

 • Με την πρώτη σταγόνα της βροχής (ποίηση Οδυσσέα Ελύτη)
 • Σ' αγαπώ (ποίηση Μυρτιώτισσας)
 • Μέρες του 1903 (ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη)
 • Ποιος είν’ τρελός από έρωτα (ποίηση Γιώργου Σαραντάρη)
 • Τα λιανοτράγουδα (δημοτική ποίηση)
 • Πέρα στο θολό ποτάμι (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από το θεατρικό έργο "Περλιμπλίν και Μπελίσα")
 • Το όνειρο (ποίηση Διονύσιου Σολωμού)
 • Κέλομαι σε Γογγύλα (ποίηση Σαπφούς)
 • Έρωτα εσύ (από τη "Μήδεια" του Ευρυπίδη)
 • Κραταιά ως θάνατος αγάπη (ποίηση Σολομώντος, από το "Άσμα Ασμάτων")

Μέρος B'

Ο κυρ-Αντώνης (από τη "Λαϊκή Αγορά") - οργανικό

 • Το τριαντάφυλλο (ποίηση Φ. Γκ. Λόρκα - Αλ. Σολωμού)
 • Μικρή Ραλλού (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από "Της γης το χρυσάφι)
 • Ενός λεπτού σιγή (ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου, από τα "Τραγούδια της αμαρτίας)
 • Η πίκρα σήμερα (ποίηση Ν. Γκάτσου, από την "Επιστροφή")
 • Η Παναγία των Πατησίων (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από την "Πορνογραφία")
 • Ήσουν παιδί σαν το Χριστό (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από τη "Μυθολογία")

Περιμπανού (από τους "Αντικατοπτρισμούς") - οργανικό

 • Ήταν καμάρι της αυγής (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από το "Ματωμένο Γάμο")
 • Έλα σε μένα (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από την "Πορνογραφία")
 • Ο πωλητής ιδανικών στιγμών (ποίηση Άρη Δαβαράκη, από τις "Μπαλάντες της οδού Αθηνάς)
 • Φέρτε μου ένα μαντολίνο (στίχοι Μ. Χατζιδάκι, από το "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε")
 • Αθανασία (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από την "Αθανασία")
 • Άσπρο περιστέρι (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από "Της γης το χρυσάφι")

Χάρτινο το φεγγαράκι (από το θεατρικό έργο "Λεωφορείο ο Πόθος") - οργανικό

 • Ο εφιάλτης της Περσεφόνης (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από τα "Παράλογα")
 • Τα παιδιά κάτω στον κάμπο (ποίηση Μάνου Χατζιδάκι, από την ταινία "Sweet Movie")
 • Κεμάλ (ποίηση Νίκου Γκάτσου, από τους "Αντικατοπτρισμούς")

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο, Ώρα Έναρξης 20:30


Τιμή Εισιτηρίου:

 • Κανονικό: 10€
 • Μειωμένο: 5€ (Φοιτητές, Σπουδαστές, Κάρτα Ανεργίας)

Πακέτο 4 συναυλιών:

 • Κανονικό: 32€
 • Μειωμένο: 16€
ebdomada3 ergastirio

Βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων

Η μουσική αγαπά τον αυτισμό

Πληροφορίες

Το Ίδρυμα Ωνάση, στo πλαίσιο του εργαστηρίου «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια ανά την Ελλάδα, που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Το βιωματικό εργαστήρι αποτελείται από μια σειρά μουσικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Έννοιες της μουσικής όπως η ταχύτητα, η παύση, ο ρυθμός, το ηχόχρωμα αποτελούν τα βασικά συστατικά του εργαστηρίου και οι συμμετέχοντες καλούνται να παίξουν και να αναλάβουν τον ρόλο του παιδιού και του γονέα.

Προϋποθέσεις: Το εργαστήρι εμπεριέχει κίνηση και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα μαξιλάρι καθίσματος. Οι συμμετέχοντες που έχουν κινητικά προβλήματα θα πρέπει να το αναφέρουν κατά την τηλεφωνική κράτηση της θέσης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση.

Σχεδιασμός δράσεων: Χριστίνα Παναγιωτάκου, μουσικολόγος - μουσικοθεραπεύτρια

Συντελεστές:

Ελευθερία Μαυρογιάννη

Ελευθερία Μαυρογιάννη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Από τη χρονολογία 2004 έως σήμερα εργάζεται ως ειδική δασκάλα τόσο σε ειδικά σχολεία, όσο και σε γενικά σχολεία σε πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (παράλληλη στήριξη) κυρίως με μαθητές με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Κατά το έτος 2003 συμμετείχε στο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Το παζλ του Αυτισμού». Το έτος 2001-2002 παρακολουθούσε εθελοντικά το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ειδικού σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ.

Γεωργία Παπαμιχαήλ

Γεωργία Παπαμιχαήλ

Η Παπαμιχαήλ Γεωργία είναι κάτοχος Διπλώματος στην «Εξατομικευμένη προσέγγιση και υποστήριξη Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές» από το Stevenson College του Εδιμβούργου της Σκωτίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης του τμήματος Κοινωνιολoγίας.

Έχει εργαστεί ως Ειδική θεραπεύτρια σε μεγάλες κρατικές δομές στήριξης της Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ατόμων με πολλαπλές Αναπηρίες αλλά και σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς για τον Αυτισμό (Αutism Initiatives Scotland), στη Μεγάλη Βρετανία.

Tα τελευταία χρόνια στην χώρα μας απασχολείται στην παράλληλη στήριξη μαθητών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και στην κατ οίκον εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συναφή σεμινάρια και εκπαιδευτικούς κύκλους και έχει επιμορφωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Φροντίδας στην Ατομική Συμβουλευτική στα πλαίσια της παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδίοικηση.

Σπύρος Σουλαδάκης

Σπύρος Σουλαδάκης

Ο Σπύρος Σουλαδάκης (πιανίστας, καθηγητής μουσικής) δίνει πολυάριθμες συναυλίες πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι διπλωματούχος πιάνου (Άριστα και 1ο Βραβείο, Ωδείο Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου) και απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου. Έχει μαθητεύσει κοντα στους John Blakely, Nigel Clayton, Μαρίνα Κουτούβαλη και Ίντα Μαργαρίτη. Κατέχει πτυχία Φούγκας, Αντίστιξης και Αρμονίας.

Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές και σολίστ πιάνου (Paul Badura Skoda, Aleksandar Raichev,Pierre Boulez, Murray Perahia κ.α.) κι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκτός άλλων θεατρικές παραστάσεις, μουσικά εργαστήρια, χορωδιακά φεστιβάλ, στα οποία έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, τη σύνθεση ή διασκευή μουσικών έργων, την ενορχήστρωση, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του ως πιανίστας. Από το 2004 μέχρι και σήμερα διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε σχολεία και ωδεία της Αττικής.

Guido de Flaviis

Guido de Flaviis

Ο Γκουίντο Ντε Φλάβιις πήρε το πτυχίο του στο κλασικό σαξόφωνο από το Ωδείο του Μιλάνου μετ' επαίνων το 2004 και το 2007 το Master από το Ωδείο της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ, επίσης με έπαινο.

Έχει συμμετάσχει σε κονσέρτα ως σολίστας και ως μέλος ορχήστρας και ορχήστρας δωματίου σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής, σε μερικά από τα πιο γνωστά θέατρα της Ευρώπης.

Είναι μέλος σε πολλά μουσικά σχήματα παίζοντας σαξόφωνο σοπράνο, άλτο, βαρύτονο και τενόρο, σύγχρονη και ηλεκτρονική μουσική αλλά και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Artefacts ensemble, Medeaeletronique, STAB saxophone quartet και Tania Giannouli ensemble, είναι μερικά από αυτά.

Συνεργάζεται με πολλές διαφορετικές ορχήστρες, όπως: "Scaligeri"of La Scala, S. Cecilia of Rome, Verdi of Milan, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ως σολίστας έχει περισσότερες από πενήντα συμμετοχές σε κονσέρτα.

Αίθουσα Ήβη Βοζαλή Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο, 1ο Γκρουπ 10:00-12:00, 2o Γκρουπ 13:00-15:00


Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση. Κάνε κράτηση!

Χορηγοί

 • Anthoasi
 • Kitrinagantia
 • Fullwn Geuseis
 • Beneth
 • Λούκουλος
 • eksarxos
 • Akamatra
 • dionysos
Φεστιβάλ Μουσικότροπο