Πρόγραμμα 1ης εβδομάδας

Σάββατο 20/1/2018 και Κυριακή 21/1/2018
Γρήγορη πρόσβαση

Συναυλία Piandaemonium

 • Ημερομηνία:
  Σάββατο 20/1/2018 και Κυριακή 21/1/2018
 • Τοποθεσία:
  Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
 • Ώρα έναρξης:
  20:30
 • Εισιτήρια:

  Κανονικό: 15€
  Μειωμένο: 10€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)

Μια αγαπημένη παρέα μουσικών καταπολεμά τη μοναχικότητα του πιανίστα, δημιουργεί μια ορχήστρα πιάνων και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει μέσα σε ένα νέο πλαίσιο τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της.

Στη σχεδόν 20ετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα Ελλήνων συνθετών γραμμένα ειδικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων, αλλά και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς.

Έργα: Ανισέγκου, Παπαγεωργίου, Αναδολή, Gershwin, Bizet-Wilberg, Wagner- Roques κ.ά.

Συμμετοχή της Μικτής χορωδίας Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη.

Πρόγραμμα

G.Gershwin
Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι για 12 πιανίστες - 6 πιάνα
Σε διαμόρφωση - μεταγραφή του Θ. Κοτεπάνου
Α. Ανισέγκος
Styx για 12 πιανίστες - 6 πιάνα
Ν. Αναδολής
Old Jazz memories (a little suite) για 12 πιανίστες - 6 πιάνα
Μ. Θεοδωράκης

4 τραγούδια

 • Ο Απρίλης
 • Άρνηση
 • Μαρίνα
 • Μυρτιά

Χορωδιακή επεξεργασία: Δ. Καρβούνης
Πιανιστική επεξεργασία: Κ. Χάρδας, Piandaemonium
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη

G. Bizet - Μ.Wilberg
Φαντασία σε θέματα της όπερας Carmen για 4 πιανίστες - 2 πιάνα
Χ. Παπαγεωργίου
The Musical Suite για 12 πιανίστες - 6 πιάνα
 • Ζαμπέτας όπως Σοστακόβιτς
 • Ballade - Love Song
 • Χιώτη Μάμπο

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Σπούδασε στο ΚΩΘ, στη Hochschule fürMusik της Κολωνίας και στηRoyal ScottishAcademy of Musicand Drama. Μελέτησε με τη Δ. Ευνουχίδου. Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ, έχει συμπράξει με ορχήστρες και με σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Σερβία), στη Β. Αφρική, στην Τουρκία και στην Ιαπωνία.

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από το Bach μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες του 21ου αιώνα. Σαν σολίστ συνέπραξε με τις ΚΟΑ, Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ΚΟΘ, Καμεράτα, Ορχήστρα Πατρών, Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, Ορχήστρα Εγχόρδων της ΕΛΣ, ΟρχήστραContra Tempo, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Έχει τακτική συνεργασία με τον πιανίστα Τ. Γουβέλη, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium. Είναι οργανωτής του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr).

Ευτυχία Βενιωτά

Γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Το 1991 πήρε δίπλωμα πιάνου με ‘Άριστα Παμψηφεί’ (τάξη Δ. Ευνουχίδου), το 1992 Diploma (L.R.S.M)τουABRSMτηςΑγγλίας. Συνέχισεμε ‘Premier Prix de piano’ και ‘Perfectionnement’, στο CΝR Aubervilliers - La Courveuve (τάξη I.Grandet), και ‘Premier Prix de piano’, στο Conservatoire de Montreuil (τάξη M.Blaisse).

Αποφοίτησεμε ‘Άριστα’απότοσολιστικότμήματης Musikhochschule Köln (τάξη U. Graf) καιαπότομεταπτυχιακόκύκλο ‘Konzertexamen’ απότη Musikhochschule Düsseldorf (τάξη R.Szidon).

Μελέτησεεπίσηςμετους L. Vlassenko, Duo Ganevi, Μ.Τιρίμο,Γ.Βακαρέλη, P. Pontier. Τιμήθηκε με βραβεία σε διαγωνισμούς και εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.

Ασχολείται με τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό, κυρίως για τη ζωντανή επένδυση θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων (ciné - concert). Αποτελεί μέλος του ‘HermesDuo’ με τον σαξοφωνίστα Γ. Λυγερίδη και ιδρυτικό μέλος του Piandaemonium. Έχει ηχογραφήσει το δίσκο ‘Αμφίπολις’ του Π. Παρασχόπουλου. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Εύη Γιαμοπούλου

Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την Ε. Γαλάνη και τον Α. Αλεξίου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές της στο TrinityCollegeofMusic με τον P.Fowke λαμβάνοντας τρεις υποτροφίες. Απόεκείαπέσπασετο Postgraduate Piano Diploma, το Postgraduate Advanced Diploma καιτο Master in Performance Studies.

Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στο Λονδίνο και έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή ως μέλος συνόλου σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με τις περισσότερες ελληνικές ορχήστρες (Καμεράτα, ΚΟΑ, ΚΟΘ., ΕΡΤ., κ.α.). Έχει διδάξει πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Μουσικό Τμήμα του Μετσόβιου Πανεπιστημίου, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Είναι μέλος του συνόλου ‘Piandaemonium’ και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Δόμνα Ευνουχίδου

Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην ÉcoleNormale και στο ConservatoireNationalSupérieur στο Παρίσι (Α΄ βραβείο, τάξη A.Ciccolini) και στη Musikhochschule του Μονάχου.

Μελέτησε με τους Μ. Πολλίνι, Μ. Ροστροπόβιτς, Σ. Τσελιμπιντάκε κ.ά. Συνέπραξε με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Βουδαπέστης, της Κωνσταντινούπολης, της Ραδιοφωνίας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, του Μπάντεν-Μπάντεν, τη Φιλαρμονική της Μαδρίτης, την ΟρχήστραProMusica της Οξφόρδης, τη Φιλαρμόνια του Λονδίνου. Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ (Αθηνών, Σύμης, Πατρών, Ηρακλείου, Δημήτρια, Αιξ αν Προβάνς, Donaueschingen, Οχρίδας, Midem - Cannes).

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει 40 κονσέρτα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο και έργα μουσικής δωματίου και η δισκογραφία της όλα τα έργα για πιάνο του Γ. Κωνσταντινίδη και έργα των Α. Ριάδη, Μ. Καλομοίρη, M.Ravel.Έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση νέων μουσικών θεσμών και σεμιναρίων στη Βόρεια Ελλάδα. Ίδρυσε το σύνολοPiandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες).

Νίκος Ζαφρανάς

Έλαβε δίπλωμα πιάνου (τάξη Δ. Ευνουχίδου) και πτυχίο αρμονίας στην Ελλάδα, τους τίτλους σπουδών ΒΑ και ΜΑ στην πιανιστική εκτέλεση από το Πανεπιστήμιο Μουσικής του Graz στην Αυστρία, και διδακτορικό στη μουσική εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συνοδείες σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, τη Ν. Αφρική και τη Β. Αμερική. Ηχογραφήσεις του μεταδίδονται στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, υπάρχουν σε CD, στο youtube κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου ‘Piandaemonium’ και του ‘Transcription Ensemble’, ενώ εμφανίζεται σε τακτική βάση με τον εξαιρετικό Έλληνα κόντρα τενόρο Νίκο Σπανό.

Εργάστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας του Μεγάρου Μουσικής και της Όπερας Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως η R. Scotto, η Α. Μπάλτσα, η E. Mosuc, η Μ. Βουλογιάννη και πολλοί άλλοι. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Χρήστος Λενούτσος

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Graz, στο σολιστικό τμήμα πιάνου σπουδάζοντας με τους Doris Wolf-Blumauer και Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο ’Magister der Kuenste’ (Master of Art).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο ‘Ελένη Μυκονίου’, από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος ‘Τζίνα Μπαχάουερ’, του υπουργείου ‘Επιστημών και ερευνών Αυστρίας’ καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος ‘Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης’. Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου - Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohenκαι Malkom Bilson.

Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στην Αυστρία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επίσης είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες).

Έχει διδάξει πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας από το 1999 - 2012 ως ειδικός επιστήμονας και είναι καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Επίσης είναι ο εμπνευστής του φεστιβάλ ‘Μουσικότροπο’ που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Ειρήνη Μαύρου

Η Ειρήνη Μαύρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε μαθήματα πιάνου στη Θεσσαλονίκη και μελέτησε με την Κατερίνα Αστεριάδου στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την τάξη πιάνου της Δόμνας Ευνουχίδου και συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ‘Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Graz’ της Αυστρίας με τον O. Niederdorfer και την H. Weber, αποκτώντας παράλληλα και το πτυχίο μουσικής προπαιδείας.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει βραβευθεί στο διαγωνισμό πιάνου Βορείου Ελλάδος του Σ.Α.Ω.Θ.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium. Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας και της Αυστρίας και έχει συμμετάσχει ως πιανίστα σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Ηχογράφησε σε CD όλα τα έργα για σόλο πιάνο του Χρήστου Σταματίου. Το 2008 ανέλαβε τη διδασκαλία της θεατρικής μουσικής ‘Παράξενο δεν είναι;’ του Θάνου Μικρούτσικου, σε απευθείας συνεργασία με το συνθέτη.

Παρουσιάζει και ηχογραφεί τακτικά έργα σε α’ εκτέλεση στα πλαίσια εργαστηρίων νέων συνθετών και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων.
Ανήκει στις πλέον δραστήριες μουσικούς της γενιάς της, επιλέγοντας καινοτόμες προσεγγίσεις και διακαλλιτεχνικές παρουσιάσεις, γεφυρώνοντας την πιανιστική πράξη με την υποκριτική, τις εικαστικές τέχνες και τη λογοτεχνία, όπως οι παραστάσεις ‘Ονείρων Κύματα’, ‘Η Οδύνη του Έρωτα’ και ‘Έρωτας και Απώλεια’, που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μαρία Μυλαράκη

Ξεκίνησε πιάνο με την Κ. Αστεριάδου στο ΝΩΘ, απ’ όπου απέκτησε δίπλωμα (τάξη Α. Τσίτσα - Κούνιο) με ‘Άριστα παμψηφεί’ και Α’ βραβείο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας απ’ όπου αποφοίτησε με Master of Art στο πιάνο και στη μουσική δωματίου με ‘Άριστα παμψηφεί’. Συμμετείχε σε σεμινάρια με Κ. και Γ. Πολυζωίδου, Μ. Τιρίμο, Γ. Χατζηνίκο, Μ. Αστεριάδου, Β. Fredriksen, G. Weichert (EPTA), M. Bilson, T. Duis, R.Kehrer, R. Bringlof, F. Berner κ.α., καθώς και στα εργαστήρια σύγχρονης μουσικής ‘Impuls’.

Έχει εμφανισθεί σε Ελλάδα, Aυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία. Είναι υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας και του ΙΚΥ. Έχει τιμηθεί με βραβεία η ίδια αλλά και με το Trio Tritonous στην Ελλάδα και σε διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής δωματίου.

Ηχογράφησε για το κρατικό αυστριακό ραδιόφωνο και για την ΕΡΤ. Συνέπραξε με σύνολα όπως η χορωδία της ΕΡΤ, το κουαρτέτο ‘Α. Ριάδης’, το Ensemble Zeitfluss, ενώ είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium. Στο ενεργητικό της έχει αρκετά έργα σε πρώτη εκτέλεση.

Στέφανος Νάσος

Έχει δώσει συναυλίες ατομικές, μουσικής δωματίου κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία και Ελλάδα. Ηχογράφησε το 2ο κονσέρτο του Προκόφιεφ με την ΕΣΟ της ΕΡΑ και τρεις ψηφιακούς δίσκους με έργα Vieuxtemps, Αιμίλιου Ριάδη και Γιώργου Σισιλιάνου. Ως σολίστας παρουσίασε έργα για πιάνο και μουσικής δωματίου πολλών συνθετών σε πρώτη εκτέλεση.

Παρουσίασε σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα το έργο του Γ. Τσοντάκη ‘Άνθρωπος των Θλίψεων’ για πιάνο και ορχήστρα το 2008 με την KOA, ενώ συνέπραξε με την Καμεράτα στον κύκλο των κοντσέρτων του Beethoven σε φορτεπιάνο. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι, ενώ σπούδασε πιάνο στις Ανώτατες Σχολές Μουσικής Καρσλρούης και Κολωνίας, και στο Ωδείο ‘Ν. Σκαλκώτας’.

Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως ‘musei di sera’(Τεργέστη), Φεστιβάλ Αθηνών, Σάμου, Παξών, Γ. Α. Παπαϊωάννου, Αίγινας, Pharos (Λευκωσία), Bilgi (Κωνσταντινούπολη), Átlátszó Hang (Βουδαπέστη) και το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Χρήστος Νούλης

Σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου ως υπότροφος των Ιδρυμάτων ‘Exhibition’ και ‘The Leverhulme Trust’ αποφοιτώντας με τους τίτλους MMus(RCM), BMus(RCM) με ‘Άριστα’ και ‘Α' Βραβείο’ και DipRCM. Αποφοίτησε από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Πιάνου με ‘Άριστα Παμψηφεί’ και ‘Α' Βραβείο’ (τάξη Μ. Γεωργιάδου).

Είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου BCU και του Birmingham Conservatoire. Ως πιανίστας συμμετείχε ενεργά στα Φεστιβάλ Bach Marathon, Spectrum Festival, Festival de Bienne, Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.

Έχει παρουσιάσει πρώτες πιανιστικές εκτελέσεις έργων Ελλήνων (Αστρινίδης, Θεοδωράκης, Κούκος, Κωνσταντινίδης) και ξένων συνθετών (Gayle, Redgate, Villa-Lobos) σε Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ελβετία και Καναδά. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων Le Cortège d' Orphée και Piandaemonium και είναι μέλος του Τrio Nexus.

Αντώνης Σελεμίδης

Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 10 ετών στο Ωδείο της Φλώρινας. Tο 2014 με καθηγήτρια την Δόμνα Ευνουχίδου απέκτησε δίπλωμα πιάνου στο Ωδείο ‘Μουσικό Κολλέγιο’ Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Το 2016 αποφοίτησε με ‘Άριστα’ από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (τάξη Ίγκορ Πέτριν). Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς για σόλο πιάνο αλλά και διαγωνισμούς μουσικής δωματίου.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Ορχήστρα ‘Καμεράτα Junior’ Αθηνών ,τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει masterclasses με διακεκριμένους εκτελεστές - παιδαγωγούς του πιάνου και της μουσικής δωματίου. Αποτελεί μέλος του συνόλου ‘Piandaemonium’ (6 πιάνα - 12 πιανίστες).

Από τον Οκτώβριο του 2017 πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στη ‘Hochschule fur Musik und Tanz’ της Κολωνίας στην τάξη της Sheyla Arnold.

Θοδωρής Τζοβανάκης

Σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα δίπλα στη Δ. Ευνουχίδου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Yamaha και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας και στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης αποκτώντας δίπλωμα σολίστ και τους μεταπτυχιακούς τίτλους Konzertexamen και Master in performance. Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σε πόλεις της Ευρώπης, της Μ. Ανατολής, της Αμερικής και της Β. Αφρικής. Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έχει ερμηνεύσει και έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα για φωνή και πιάνο του Δ. Μητρόπουλου και του Α. Ριάδη, ενώ πρόσφατες ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν lied των Σούμαν, Σούμπερτ, Μπραμς, Βολφ και Μέντελσον. Ηχογραφήσεις του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Ολλανδία, Μολδαβία, Ισραήλ, Σερβία και Τσεχία. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

Μελίνα Τσινάβου

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Γιώργο Κυράτσο από όπου απέκτησε δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί.

Παράλληλα μελέτησε για τέσσερα έτη με την Δόμνα Ευνουχίδου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Hochschule für Musik und Darstellende Kunst στο Graz με καθηγήτρια τη Μilana Chernyavska ενώ σήμερα φοιτά στο σολιστικό τμήμα πιάνου του Universität Mozarteum στο Salzburgμε καθηγητή το Jacques Rouvier.

Έχει αποσπάσει το Α’ Βραβείο στο 2οΠανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Α’ Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του ΔΩΛ κ.α. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κώστας Χάρδας

Είναι επίκουρος καθηγητής συστηματικής μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Αθηναϊκό Ωδείο και μουσικολογία στο ΑΠΘ. Επίσης, απέκτησε Master από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορική διατριβή από το Πανεπιστήμιο του Surrey.

Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα, λήμματα και κεφάλαια βιβλίων στα πεδία: ανάλυση και θεωρία της μουσικής, νεοελληνική μουσική, μουσική του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα, ερευνητική προσέγγιση στη μουσική εκτέλεση.

Ως πιανίστας εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ηχογράφησή του με έργα για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου του Γ. Α. Παπαϊωάννου για την εταιρία Naxos, βραβεύτηκε το 2014 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου. Τα δύο τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν δύο CD με συμμετοχή του (με μουσική Αμερικάνων συνθετών για την Centaur Records και με μουσική του Γ. Σισιλιάνου για την Irida Classical).

Μικτή χορωδία ΔΩΛ

Δημήτρης Καρβούνης - Μαέστρος

Ο Δημήτρης Καρβούνης γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη. Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγητή τον Γιάννη Τσανακά, ενώ παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια χορωδιακής μουσικής με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, καθώς και τους Cr. Wagner, G. Bredolo και Salv. Papagalo. Το 1983 συμμετείχε στο θερινό σεμινάριο του Zoltán Kodály Pedagogical Institute of Music, στην Ουγγαρία.
Είναι καθηγητής μουσικής στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας από το 1983. Δίδαξε θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (1981-1995), ενώ το 1990 δίδαξε μουσική στο Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Την περίοδο 1990-1994 συνεργάστηκε με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας. Από το 1981 διευθύνει την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και από το 2002 και τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ. Διηύθυνε την Ανδρική Χορωδία του “Μουσικού Συλλόγου Λάρισας” (1988-2006) και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (1993-1997) και το 1997 ίδρυσε, σε συνεργασία με μουσικούς από τη Λάρισα, το Μουσικό Σύνολο “Ενωδεία”. Ως Διευθυντής Χορωδιών έδωσε πάνω από 400 συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε φεστιβάλ και συναντήσεις χορωδιών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο, παρουσιάζοντας μεγάλο αριθμό έργων χορωδιακής μουσικής.

Από το 1985 μέχρι το 2005 είχε μακρά συνεργασία με το Μίκη Θεοδωράκη, μετέχοντας σε συναυλίες του με την Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ. Συμμετείχε στην α’ εκτέλεση, σε όλες τις μετέπειτα ελληνικές παρουσιάσεις και στη δισκογραφική παραγωγή του Requiem - Ακολουθία εις Κεκοιμημένους, καθώς και σε πολλές συναυλίες με τα έργα Άξιον Εστί και Πνευματικό Εμβατήριο. Το 1994 παρουσίασε σε α’ εκτέλεση και δισκογραφική παραγωγή τα 40 Παιδικά Τραγούδια στα οποία έκανε τη χορωδιακή επεξεργασία και την ενορχήστρωση, μετά από ανάθεση του συνθέτη. Εργασίες του για τα 40 Παιδικά Τραγούδια παρουσιάστηκαν σε συνέδρια και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά Λόγου και Τέχνης.

Συνεργάστηκε επίσης με το συνθέτη Νίκο Κυπουργό ηχογραφώντας μουσική του για το θέατρο και τον κινηματογράφο και συμμετέχοντας σε συναυλίες, με κυριότερες αυτές των Μεγάρων Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Μάνο Χατζιδάκι, το Σταύρο Ξαρχάκο, τον Αντώνη Κοντογεωργίου, τον Άλκη Μπαλτά, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Μουσικό Θέατρο Βόλου κ.α.

Βιογραφικό χορωδίας

Η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, με τη σημερινή της μορφή, ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του μαέστρου Γιάννη Τσανακά και επίλεκτων χορωδών της Λάρισας, με στόχο τη δημιουργία ενός φωνητικού συνόλου υψηλών απαιτήσεων. Εμφανίστηκε πολλές φορές στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία).

Το φθινόπωρο του 2002, μετά το θάνατο του μαέστρου Γιάννη Τσανακά, με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. του ΔΩΛ, η διεύθυνση της χορωδίας ανετέθη στο σημερινό της μαέστρο, Δημήτρη Καρβούνη.
Παρουσίασε μεγάλο αριθμό σημαντικών έργων χορωδιακής μουσικής, σε μορφή a cappella, ή σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΔΩΛ, τη ΣΟΝΔΛ και άλλα ορχηστρικά σύνολα (Ορχήστρα Νέων του Μουσικού Σχολείου του Rybnik της Πολωνίας, Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» κ.α.). Ενδεικτικά αναφέρονται τα έργα: “Gloria” & “Magnificat” του Antonio Vivaldi, “Carmina Burana” του Carl Orff, “Requiem” του W. A. Mozart, Χορωδιακή Φαντασία του L. V. Beethoven, “Άξιον εστί” και “Πνευματικό Εμβατήριο” του Μίκη Θεοδωράκη, “Όρνιθες” του Μάνου Χατζιδάκι, “Ακάθιστος Ύμνος” του Χρήστου Λεοντή, “Ευτυχισμένος Πρίγκιπας” & “Εγωιστής Γίγαντας” του Άλκη Μπαλτά, κ.α.

Το 2003 βραβεύτηκε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ το 2004 και το 2009 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής» στην Πάτμο. Το Ανδρικό τμήμα της χορωδίας, συμμετείχε το 2003, στην παράσταση «Κηποθέατρο» του Νίκου Κυπουργού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD και το 2004, στην παρουσίαση της ίδιας παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε συναυλία στην Ελασσόνα, προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

Το Νοέμβριο του 2010 έδωσε μεγάλη συναυλία στη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Θρησκευτικής Μουσικής στο Pomorie της Βουλγαρίας, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές απ’ τους οργανωτές και το κοινό. Το 2007 ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το CD «Έλα να πάμε τσάρκα» το οποίο περιλαμβάνει ρεμπέτικες καντάδες, διασκευασμένες για χορωδία και οργανικό σύνολο.

Εργαστήριο
ΜΟΥσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.»

 • Ημερομηνία:
  Κυριακή 21/1/2018
 • Τοποθεσία:
  Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή»
 • Ώρα έναρξης:
  1ο γκρουπ 11:00-12:30, 2ο γκρουπ 13:00-14:30
 • Κόστος συμμετοχής:

  Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση)

Το πρόγραμμα ΜΟΥΣ.Ε.Σ. αποτελεί μια συνολική παιδαγωγική παρέμβαση που εστιάζει στην ψυχή, στο σώμα και στο πνεύμα. Κάθε δραστηριότητα βασίζεται στην ενιαία μορφή ήχου -κίνησης - λόγου, μια μορφή που αντιπροσωπεύσει το αρχαίο ιδεώδες της «μουσικής τέχνης», που σήμερα ονομάζεται απλά «μουσική».

Την εποπτεία του προγράμματος είχε η Λ. Καρτασίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημαντική ήταν η υποστήριξη των εθελοντών φοιτητών του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Το βιωματικό εργαστήρι δεν είναι θεραπευτικό αλλά εκπαιδευτικό.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται για τη μουσική στην ειδική αγωγή.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει μια σειρά από μουσικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος για τη διδασκαλία σε παιδιά με αναπηρία. Οι μουσικές δραστηριότητες εστιάζουν στο λόγο, την κίνηση, τον ήχο αλλά και την αισθητική αγωγή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις μουσικές εμπειρίες και να ανταλλάξουν πληροφορίες για την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των μουσικών δραστηριοτήτων σε παιδιά και νέους με αναπηρία.

Προϋποθέσεις:

 • Το εργαστήριο εμπεριέχει κίνηση και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα.
 • Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επιμέλεια

Λευκοθέα Καρτασίδου

Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγήςστο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σπούδασε στην Ελλάδα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας – ως υπότροφος του Γερμανικού Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας – όπου έλαβε διδακτορικό στον τομέα της Θεραπευτικής Παιδαγωγικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία, Ωδική και Αντίστιξη) και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής σε ιδιωτική μουσική σχολή, ωδείο και στη Β/θμια Εκπαίδευση στο Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο) Κατερίνης. Έχει εργαστεί στην Α/θμια Εκπαίδευση και σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής ως Νηπιαγωγός. Έχει δημοσιεύσεις στην ειδική αγωγή σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ειδική αγωγή, στη μουσική εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία, στις αντιληπτικοκινητικές δεξιότητες, στη νοητική αναπηρία, στις κοινωνικές δεξιότητες, στον αυτοπροσδιορισμό και στη μετάβαση των ατόμων με αναπηρία.

Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα στον επιστημονικό πεδίο της ειδικής αγωγής είτε ως συντονίστρια είτε ως μέλος της ομάδες έργου.
Από το 2016 είναι υπεύθυνη-συντονίστρια του Μουσικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες «Μουσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο ‘ΜΟΥΣΕΣ’», που υλοποιείται στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εκπαιδεύτριες –Εμψυχώτριες

Αρίστη Τροκάνα

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας (Ειδίκευση Κλασικής Φιλολογίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος αποκτώντας πτυχίο Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Ειδίκευση Ειδικής Αγωγής) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών συνδύασε τις γνώσεις της για τη γλώσσα και τη μουσική ολοκληρώνοντας τη διπλωματική της έρευνα με τίτλο «Συσχέτιση της φωνολογικής ενημερότητας και της μουσικής ακουστικότητας σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας». Είναι κάτοχος επάρκειας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο και από το 2011 εργάζεται ως αναπληρώτρια μουσικός ειδικής αγωγής σε ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, εργάστηκε ως αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στο Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει υλοποιήσει με τους μαθητές της καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πολλές ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια.

Από το Νοέμβριο του 2015 συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια-εμψυχώτρια στις «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», το μουσικο-εκπαιδευτικό προγράμμα για παιδιά και νέους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία που λειτουργεί εθελοντικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την εποπτεία της κ. Καρτασίδου.

Σπανίδου Σοφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (κατεύθυνση Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τους τέσσερις κύκλους της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Ειδίκευση Ειδικής Αγωγής) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2007 ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό (σύγχρονο, τζαζ, λάτιν, ευρωπαϊκά) και το θέατρο. Είναι μια εκ των δύο συντονιστών-σκηνοθετών της εθελοντικής θεατρικής ομάδας ενηλίκων «Ονειροτρεχάματα», με την οποία ανεβάζουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις καθώς και παραστάσεις ενηλίκων.

Έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις στη Γενική και Ειδική Αγωγή», και συγκεκριμένα την ενότητα «Μουσική Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή vs Μουσικοθεραπεία».

Εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα ειδικής αγωγής σε ειδικό σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, από το 2011 έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια δασκάλα ειδικής αγωγής στο Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο.

Από τον Νοέμβριο του 2015 συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια-εμψυχώτρια στο Μουσικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟΥΣ.Ε.Σ», για παιδιά και νέους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που λαμβάνει χώρα σε εθελοντικό πλαίσιο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την εποπτεία της αναπληρώτριας καθηγήτριας κ. Λευκοθέας Καρτασίδου.

Αντωνία Μυριαγκού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασική κιθάρα με καθηγητές όπως τον Νότη Μαυρουδή, τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και το Θάνο Μίτσαλα. Απέκτησε το αγγλικό Performer’s Certificate Guitar of Trinity, το Ελληνικό Δίπλωμα Κιθάρας με καθηγητή το Θάνο Μίτσαλα και το Δίπλωμα Ωδείου Ανδρέα Γερολέμου στην Κύπρο. Εδώ και 30 χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικής κιθάρας σε διάφορα ωδεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όπως στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, στο Ωδείο Τούμπας Ματσίγκος (Θεσσαλονίκη) καθώς και στην ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης.

Έχοντας διακρίνει μέσα σ’ αυτά τα χρόνια τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής ξεκίνησε μια πιο συστηματική διερεύνηση και ενασχόληση με τη μουσική ως θεραπευτικό και εκπαιδευτικό μέσο σε παιδιά τυπικής και ειδικής ανάπτυξης. Έτσι, παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα παρακολούθησε ετήσιο κύκλο σπουδών Μουσικοθεραπείας & Ψυχολογίας στο Ωδείο Όπερα στην Αθήνα (2013-14) και συμμετείχε σε διάφορα σχετικά σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια, π. χ. σε σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας (2014), σε Συνέδρια της ΕΕΜΕ, στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Μουσικοθεραπείας στο ΑΠΘ (2015), στο ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Κρουστόφωνου (Θεσσαλονίκη, 2015-16) καθώς και στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Αναλυτικό Μουσικόδραμα» που έλαβε χώρα στο Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μειο των Αθήνων από το Μάρτιο-Μάιο του 2017.

Για 3 χρόνια εργάστηκε ως μουσικοπαιδαγωγός στο 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Από το 2015 συμμετέχει ενεργά ως εκπαιδεύτρια/ εμψυχώτρια στο Μουσικό-Εκπαιδευτικό Σύνολο ΜΟΥΣ.Ε.Σ που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Μπαρσάκη Αναστασία

Είναι Ειδική Παιδαγωγός απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Π.Μ.Σ. «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση», με κατεύθυνση «Εκπαίδευση ατόμων με Νοητική Αναπηρία ή/και Πολλαπλές Αναπηρίες».

Είναι Κάτοχος Πτυχίου επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της Γραφής ΤυφλώνBraille. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Αντίληψη, Κίνηση, Ρυθμός και Αισθητηριακή Ολοκλήρωση».

Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων «BestBuddies» του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός σε σχολεία της Α/βάθμιας εκπαίδευσης και σε εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων σε άτομα με Νοητική Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Παράλληλα, συμμετέχει ως συνοδός- συντονίστρια σε κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

Από τον Νοέμβριο του 2015 είναι εκπαιδεύτρια-εμψυχώτρια του Μουσικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες «Μουσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο ‘ΜΟΥΣΕΣ’», που υλοποιείται στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κυριακίδου Έλενα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κοινωνική λειτουργός, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2017 με χορήγηση υποτροφίας για αριστεία. Υπήρξε εθελόντρια κοινωνική λειτουργός για 2 περίπου έτη στους Γιατρούς του Κόσμου, από το 2012 έως το 2014. Έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός σε σχολεία του Δεντροποτάμου και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ΕΕΕΕΚ Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Στις ΜΟΥΣ.Ε.Σ συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια/εμψυχώτρια από το 2015. Ως μέλος του προγράμματος ΜΟΥΣ.Ε.Σ έχει συμμετάσχει στο 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία όπου παρουσιάστηκε zumba για αμεα ως μέρος των δραστηριοτήτων της εκδήλωσης, καθώς και στην επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Διδακτικές Πρακτικές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: προτάσεις βιωματικής, συμμετοχικής μάθησης».

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια στο 16ο συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας όπου παρουσίασε την μεταπτυχιακή της έρευνα «Η συνειδητοποίηση της σεξουαλικότητας ατόμων με αυτισμό/ ΔΦΑ: ένα πρόγραμμα βασισμένο στον αυτοπροσδιορισμό» και ως ομιλήτρια στο 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, με θέμα την «Συνειδητοποίηση της σεξουαλικότητας των ατόμων με αυτισμό/ ΔΦΑ: μία διερευνητική μελέτη».

Σπυριδούλα Γουναροπούλου

Είναι δασκάλα – ειδική παιδαγωγός. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, ενώ φοιτά στο τρίτο έτος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία) και κάτοχος πτυχίου Πιάνου. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός.

Από το 2016 συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια / εμψυχώτρια στο Μουσικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες «Μουσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο ‘ΜΟΥΣΕΣ’», που υλοποιείται στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Οι συμμετοχές έχουν καλυφθεί.
Ευχαριστούμε πολύ!

Μέγας χορηγός

Χρυσός χορηγός

Ασημένιος χορηγός


Χορηγοί


Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που στηρίζουν αυτό το ταξίδι στην τέχνη.

Επιστροφή
στην κορυφή
Διοργανωτής: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Σύλληψη, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρήστος Λενούτσος, πιανίστας.

Copyright © Φεστιβάλ Μουσικότροπο - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with by Readmore Creative